Ana-Maria

- 1 articol
Ordonează-le după: Articole pe pagină:
Ceai de măceșe
Măceșul (Rosa canina, Fam. Rosaceae) este un arbust (poate crește până la 3 m înălțime) cunoscut și sub denumirea de trandafir sălbatic, iar la noi în țară este foarte răspândit atât la câmpie, cât și în terenurile deluroase și muntoase.
Măceșele sunt recoltate în lunile august-septembrie, înainte de căderea brumei, când sunt bine coapte și devin de un roșu-inchis la culoare. Măceșele sunt foarte apreciate pentru conținutul bogat în vitamina C, B1, B2, K, P (scade permeabilitatea și fragilitatea capilarelor, normalizând circulația sângelui), acid citric, acid malic, pectine, lecitine etc.
Fiind puternic vitaminizante, ceaiul de măceșe și preparatele din măceșe (siropuri, marmelada, pasta de măceșe etc.) sunt recomandate în tratarea multor boli, precum: gripă, poliartrită reumatoidală, parazitoze, tabacism, afecțiuni oculare, alcoolism, arteriopatii, anghină pectorală, cardiopatie ischemică, cistite, infecții dentare; chiar și pentru combaterea cancerului.

Categorii de articole

Fructe - Magazin online

Bloguri urmărite

Created in 0.2936 sec